teksten

Hoi! Ik ben Shuk-Yee. En ik ben een maker. In hart, hoofd en handen. Het liefst maak ik met restmaterialen. Ik word zelf zo blij van maken, dat het mijn missie is om mensen meer zelf te laten maken. Maken is goed voor jezelf én de wereld!

Waarom maken zo goed voor je is
Maken zorgt ervoor, dat je hoofd even rust krijgt. Alles waar je altijd maar druk mee bent, alles wat er door je hoofd spookt, parkeer je even. Je hoofd gaat uit, je handen gaan aan. Even niks doen is heel lastig. Tijd vrij plannen om te maken zal steeds makkelijker gaan. Je kunt bijvoorbeeld ervaren hoe meditatief het leggen van knopen kan werken. Je krijgt gaande weg steeds meer ruimte in je hoofd. En als je je project hebt afgerond, zul je voldoening en hoogtwaarschijnlijk trots ervaren.

Maken is ook goed voor de wereld
Dan heb ik het hier niet over kapotte spullen weer fixen, want daarvan weten we wel dat dit beter is dan het weggooien, toch? Ik heb het vooral over maken in plaats van kopen. Maak zelf eens een woondecoratie, ervaar hoe arbeidsintensief dit is. En zet daarna eens vraagtekens bij veel prijskaartjes. Sta ook eens stil bij de grondstoffen van allerlei materiele zaken. Wat gebeurt hiermee als jij dit weg doet. Kun je er een ander blij mee maken? Kan het op een andere manier gebruikt worden?
Ik werk vooral met restmaterialen. Voor de macramé cursus gebruik ik eco-friendly gerecycled katoengaren bestaande uit 24 getwiste draden met een dikte van circa 5 mm. Het superzachte garen knoopt fantastisch. Door de uiteinden zachtjes te kammen, krijg je de superzachte franjes aan je knoopcreatie. Met Spesso katoengaren maak je zelf de mooiste macramé projecten!

Als kunst-technisch ingenieur die de wereld van een afstandje bekijkt, zag ik dat het tijd was. Tijd om producten anders te bekijken. Anders om te gaan met de wereld en haar grondstoffen

Creativiteit is iets nieuws zien (kansen of oplossingen voor problemen), iets nieuws vinden en iets nieuws doen of maken. Daarmee is creativiteit dus meer dan een manier van waarnemen, denken of doen. … Strikt genomen kun je zeggen dat iemand die telkens nieuwe kansen ziet, erg creatief is.”

Creativiteit wordt in de verschillende wetenschappen nogal verschillend geïnterpreteerd, maar wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen. Een individu of een groep toont creativiteit wanneer een nieuw concept of object wordt gemaakt, of wanneer een originele oplossing voor een probleem wordt gevonden.”

1) die nieuwe dingen kan maken
2) wie gemakkelijk mooie of nieuwe dingen bedenk

Dit is niet zomaar een cursus; dit is een totaalpakket.  Alle benodigdheden voor 2 plantenhangers komen jouw kant op. Je kiest zelf je kleur uit. En wanneer het jou uitkomt, leer ik je macrameeën. Je doet stap voor stap mee met de instructie-video’s. Superleuk en simpel.

De lente staat voor de deur. Tijd om lekker in de weer te gaan met planten in en om het huis. Met een plantenhanger passen er altijd meer planten bij. Bovendien staat het super gezellig.

Tijdens deze macramé-cursus komen enkele basis knopen aan bod. Je leert ze allemaal afzonderlijk door mee te doen met duidelijke filmpjes. Ervaring is hierbij niet vereist. In het pakket dat je thuisgestuurd krijgt, zit materiaal voor twee hangers. Het draad is  gemaakt van 100% gerecycled katoen. Je krijgt het aantal meters dat je gebruikt en blijft dus niet zitten met de rest van een 120 meter klos. Je knoopt twee verschillende modellen plantenhangers. De prijs is inclusief verzendkosten. En om het nog makkelijker te maken, krijg je tijdelijk een handige deurhaak kado. Hier hang je de draden aan op en dat werkt super fijn.

macramé cursus

Bekijk de cursus

bedrijfsgegevens
webshop informatie
over mij

BewerkMAKERSacademie